Saturday, July 7, 2012

FuyoOO HeLikOpTer DaTaNg JeMpuT..

.:: assalamualaikum ::.

hai buat kawan2 sume..makin bersawang kerawang kelawar lah blog ni sebb tak jengok2 nyer..keh2..membusykan diri sbgai cikgu praktikal maka amat lah sibuk x sempat la nk membelek2 blog ni..ok2 sekarang dh 2 minggu dh ak bergelar cikgu pelatih dekat SMK Dato' Ahmad Lenggong..ha sekolah ak dulu, bukan x mau cari cabaran dekat sekolah lain tapi saja nk berbakti di sekolah sendiri disamping ye ade sampingannyer sebab dapat jimatkan kos sewa rumah dan makan ye sbb duk umah sendiri..so mesti ade perancangan yang bijak keh *keji*

bile dh jadi cikgu walaupon cikgu pelatih baru aku sedar tugas cikgu tu besar dan bnyak cabaran nyer.. walaupon dulu aku pernah jadi cikgu ganti dekkat SK Telok Pulai. Klang tapi sekolah rendah dan menengah lain cite nyer.. ha dan alhamdulilah kelas yang aku dapt ni okey, bising tu biase ler...tpi kelas yg aku dapat seminggu first praktikum tu , urmm boleh tahan jgak sbb kelas last so ade ler pelajar yg ade masalah dari segi displin.. ape2 pon itulah cabaran seorang guru.. hehe~~

okey minggu depan busy sikit la sbb ade senamrobik dan sukan tahunan. so~~ selamat bertugas cikgu hahha..ha semlam ari jumaat, sekolah tempat ak praktikal ni digempar cehh ayat cm hebat je kan..mesti la kauu hadooo...ak smbung pada cerita digemparkan dengan kedatangan 2 helikopter askar nak mendarat di padang sekolah sbb ade ramah mesra cikit so mereka pon beramah mesra la dulu dngan sekolah,.. satu pngalaman yg kira hebat la dpat tgok..mmg la sblom ni pnah tgk kn tp pengalaman tu org kata biar banyak keh2...so jom kita jadi askar~~

ha naseb x terbang ak smlam pnyer kuat nyer angin
*bajet ringan cam kertas leetteew*


kite perlu menghormati tetamu yg dtg
so semua pelajar pn kena smbut jgak
sporting~~

abaikan muka pinggan sya tu
nk bergambar jgak dgn helikopter walaupon nmpak cikit jer hehe



6 comments:

  1. waa seronok =)

    kamu comel comel laa

    ReplyDelete
  2. annisa: hahah seronok blh terbang2~~
    muka pinggan malu =)

    ReplyDelete
  3. wah... seronok laa cikgu.. :)

    ReplyDelete
  4. msti exited kan walaupun dh byk kli tgk pun tp klu ada lg exited tu ttp ada haha..

    ReplyDelete
  5. hehehhe btol tu zoey..excited giler sbb btol2 depan mata keh2~~

    ReplyDelete