Friday, September 20, 2013

BiLa TiBa HaRi JuBaH SaYa....

.:: assalamualaikum ::.

Yeeehaaa!!!!! stelah berbulan2 mendiamkan diri taaraa dora dtg lagi hehehehe...hahhaha disebabkan kebuntuaan idea dan kemalasana yg bergunung-ganang maka blog yg sepi ini terus sepi dan sepi kih2...ok skrang ni bru free sikit yela memandang kn ak skang mnjadi penghuni rumah yg tetap maka masa yg ade tu dripada dibazirkan begitu shaja maka bgus jgak jari jemari tgn ni menenkan utk mngupdate blog ni...

12 September 2013, wah tarikh keramat sbb ak dh bergelar alumni UPSI....KONVO!!!!!!!!!! hari jubah sewa dari UPSI wehhh.....wah tahniah utk diri sendiri dan rakan2 seangkatan yg lain...bkn main kepalang lagi suka sbb dh gradd....yehhaaa anak mak ngan ayah ni dh besar dh skrang blh keje dh kn heyah..heyah...ok jom tgok gmborrr~~~~


kami dh konvo....
rezeki dpt konvo hari yg sama dgn maksu..
cuma beza maksu master, ak ijazah je yg mampu :p


Photo: Konvo Upsi
mereka sgalanye...
tma kaseh mak ngan ayah :)
ambek gmabr waktu panas terik maka mata sepet mcm anak cina hehe


Photo: Big Family
Insyaallah akan menjadi keluarga yg besar suatu ari nati, amin~~
gambar ramai2 nk bgi lgi meriah....


Tangkap gambar smpai pengsan hehe...



bergambar lagi...
ni je aktiviti yg sgt best bila pakai jubah sewa dari upsi ni..
huhuhu


Photo: krek2...
ajak family pak alip beramah mesra dgn mak2 sedara kite..
tma kaseh maklong dan cik sbb bagi bunga cantek...
terharu dpt bunga banyak masa pakai jubah sewa ni hehehehe


Photo: KONVOKESYEN UPSI 15 "Roslan Family"
tak dilupakan keluarga pak alip...
cograt awak hehehe...
tma kaseh atas layanan baik, mesra, ramah family pak alip yer...
tma kaseh jgak untuk baju konvo :)


ok tu je gambar yg boleh ditatap...ni pon ambek dari facebook jer...tma kaseh tkang tangkap gambar hehehe...jumpa lgi kawan2 skalian.....ampun dan maaf jgak buat kawan2 upsi 90/10...ade yg smpat jumpe ade yg x smpat jumpe...ade rezeki jumpe lagi, amin~~~~~


Tuesday, May 28, 2013

MeE SiPut

.:: assalamualaikum ::.

hai2, ok memandangkan sya begitu busy menjadi senior di thun akhir maka sya x berkesempatan la kn nk belek2 blog..maafkanlah tuan mu blog kamu diabaikan sejak berbulan2...huhuhu ok walaupon penat aku tetap gagahkan la taip entry ni demi bagi blog daku x berhabuk nati hacummm..hacum...ok sem ni ak masih lgi duk di hostel cuma kenkadang je gi menumpang kaseh dan syg di umah sewa si aini..tma kaseh aini, jenab dan nazirah...ok memandangkan budak umah dulu dh duk berasingan so sem ni ak masih duk dgan kak iti cuma ade la 4 org lagi housemate baru..

salah sorang housemate ak tu, budak johor so ak dgn muka seposen mintak dye bawak mee siput sbb ak slalo dgar org ckap pasal mee siput...so si ida pon bawak la dan ak pon makan la, first mkan tu masyallah sedap nyer, rugi sem 8 bru taw pasal mee siput mmg sedap walaupon makan cam tu tnpa smbalnyer... ditambah2 ak yg sgt suka dgn makanan bergoreng rasa sedap x terhingga la kih2..mmg sedap, ape yg tak cuba lgi tu ptot cuba sbb slalonyer ak cuma makan tempe cicah kuah kicap ha yg tu pon sedap..byangkan ak yg x mkn tempe tpi bila mkn tempe ngan kuah kicap adoiii nikmatnye sedap~~~

sumber : google
ha mcm ni la rupe mee siput..
rasa ranggup2 jer, sedap~~

tima kaseh si ida sbb bawak mee siput, dpt jugak rasa huhuhu...so lepas ni dh taw dh la kesedapan mee siput tu..tpi citarasa manusia ni kan tak sama, mybe bgi ak ye nyer amat sedap tpi bgi org lain tu ikot citarasa tekak masing2 la yer...jgn tetiba bila org kta sedap terus ckap eleh rasa biase jer...ha tu ikot citarasa tekak masing2 la yer sedap ke idok, cuma bgi ak mee siput ni mmg sgt2 sedap dan sape yg x cuba lgi try la cuba dan nilai sendiri..makanan dari Malaysia pon unik dan sedap taw.....

sumber; google
nyummy...slamt mencuba utk mkn, rugi klo x cuba.....

Thursday, March 28, 2013

JaDi MaNusiA PriHatIn SiKiT

.:: assalamualaikum ::.

wah sudah lama x menjengah ke sini.maklum lah bz..menjadi kakak senior ini sungguh memenatkan walaupon kelas 2 hari seminggu namun assgment mingguan dan assgment beserta tesis yg menyeksakan dada membuatkn ak jdi seperti suri rumah sepenuh masa tugasnyer...bnyak sgt2 kejenyer hingga uihhh x terasa assgment ku bnyak tpi tidak ku sentuh hingga kini..adoii~~ha ingt best jadi kakak senior nie..org asyik kata UNTUNGLAH KELAS SIKIT~~~ hahahha memeng untung kau adooo..kejam pnyer ayat...

ha disebabkn aku ni dh smapai tahap tepu dh jadi nk tukar tmpat wat latihan ilmiah nyer kat library..nmpak seperti rajennyer namun itu cuma satu strategi menukar tempat untuk mendapatkan mood..ha namun ade la dua tiga empat insan2 yang terpilih ni berjumpa kawan baik di library..of coz la library tempat dilarang bising kn..ha tapi insan2 tersebut ha kau wat mcm jejak kaseh di pasar mlm..ha kenapa pasar mlm, yela pasar mlm kn bising jadi klo nk bercakap mesti kuat2 kn..ha mcm2 tui insan x berhati prot tu smbang siap tepuk2 tmpar lagi,,,ha kelas ko jahh...ko smbng dgn xde prasaan simpati pada insan2 seperti kami yg mahu ketenangan dan kefokusan membuat kerja...bersembng punye la lama dengan hilai tawanyer.....

ha aku mmg x blh terima ok mak2 jah dan pak awang sekalian..

walaupon ak buat muka tak puas hati smbil pndang ke arah mak2 jah dan pak awang tersebut tpi depa leh wat muka x bersalah gelak kuat2..adoi siap aku buat bunyi SSSSHHHH dan EHEM2..blh diorang tgk pastu smbung sembang...sakit taw hati aku smbang kemain lama smpai 15minit...halooo klo nk sembang berjam2 ke kuat2 bertepuk tampar cuit2 hidung bagai sila keluar yer,,nama pon library ok..korang xde kesedaran sivik ke ape untuk bertimbang rasa org lain nk wat ape..nama mahasiswa/i tpi mne nilai2nyer..maaf yer sya x kutuk semua mahasiswa/i namun segelintir mahasiswa/i sebegini la yg mencacat semua nama org yg terlibat..

ha sungguh2 aku sakit hati org2 sebegini pnyer perangai..harap2 awak2 semua diberi kesedaran supaya perkara sebegini tak terjadi lagi..ak seperti mahu ke tempat tersebut untuk memberi gmbar tgn di bibir tnda perpustakaan adalah tempat untuk senyap..bukan jejak kaseh untuk bersembang pasal kisah hidup korang yg boleh 1 tingkat di library tersebut dengar..ha emo ni~~ mmg emo....

alert dgn tnda mcm ni dan sewaktu dgn nyer..
jadi org yg prihatin dan bertimbang rasa..
guna akal yg diberi olehNya dgn sebaiknyer, 
jgn jadi katak di dlm gelas..
blh dilihat tpi xleh keluar...



Sunday, March 10, 2013

KukuKokoKikiKakaKeke!!!

oohh Tesis..
dtg la mood membaca dan mulis tu kepada ku...
bersemangat :)

Friday, February 8, 2013

SeMesTeR 8

.:: assalamualaikum ::.


lagi beberapa hari lagi dh nk balik Tanjong Malim dh, yelah dah 7 bulan duk umah, of coz la nanges2 nati time nak balik, yelah berbulan2 duk umah pastu hati ni tahap sensitip ya amat2..xpe2 demi menuntut ilmu kan, gagahkan juga kaki nie...dan syukur alhmdulilah skarang dh bergelar pelajar sem 8..ha sem akhir ni bajet super senior la sgt kn...hahhaha rasa sekejap je 4 tahun tu..mcm2 kenangan terukir di hati terpahat di ingatan...sungguh indah, tak mungkin akan lupakan semua kenangan2

alhamdulilah jadi kakak senior sudah...
pejam celik, pejam celik dah sem 8


ha jadual pon dah keluar
ha nampak x kelas saya hanya 2 hari je..
isnin dan khamis~

wah!!! sungguh tak percaya kelas 2 hari seminggu, walaupon ari kamis tu cam pack jer..tpi x pe lah cabran utk berlari2 kejar kelas..naseb kelas bnyak di kampus lama, kelas pembangunan ekonomi jer yg kampus baru...ahahha kampus baru x leh dipisahkan jgak yer kih2....xpe hadapai lah dgn sabar dan senyuman yg lebar (^____^)

# tak dilupakan, sedekahkan AL-FATEHAH kepada Ahmad Adam Syukri yg telah kembali kerahmatulah pada 7 Feb 2012, semoga arwah tenang di sana #
.





Thursday, February 7, 2013

iMpiAnKu

tempat yg tersgy2 ingin pegi
smoga ada rezeki utk menjejakkan kaki ke sini
InsyaAllah, amin



Saturday, February 2, 2013

♥ BuFdAY PaK aLiP ♥

.:: assalamualaikum ::.

welcome februari, goodbye januari...
ha ari ni dah 2 Februari 2013
ulangtahun kelahiran pak alip yg ke 24..
smoga berjaya dlm semua bidang yang diceburi
dan murah rezeki, nanti blh blnja cik dila...
blanja kat kedai tokwan yer...


Selamat Hari Lahir Sayang yg ke 18
ha guling2 suka kn klo kata 18..
bukan yer yg ke 24 tahun..
tua dah~~ hehe


cik dila sediakan hadiah GAMBAR BISKUt yg ala2 mcm kek ni
so jemput jamu mata yer *keji*

gambar : google
khas utk awak Pak Alip ♥



# ok babai #

Tuesday, January 29, 2013

ReStoRen UpIn & IpiN

.:: assalamualaikum ::.

..UPIN & IPIN...
ha upin ipin sape yg x kenal kn..
kanak, makcik, kakak2, abam2 semua taw la upin ipin ni sape kn
ha ak yg dh dewasa ni pon suka tgk
so baru2 ni g shopping kt Ipoh
ha terus nmpak restoren upin ipin 
terus kaki ni laju2 g kn...


gambar : google
laju je kn bila masuk kedai tu rasa mcm masuk gudang yg penuh upin ipin
yela pndang kiri, kanan, depan, bawah sume gambar upin ipin..
siap ade satu side tu barang2 koleksi upin ipin yg dijual so sape yg nk beli mmg blh la
original lagi
siap ade dinding yg blh bergambar la...
oowhh seperti masuk rumah upin ipin la..


sebentar tunggu makanan smpai,,,
minum air dulu..
blackcurrent dan air laici upin ipin


no 15
kad menunggu makanan smpai...
Fizi dan ehsan intan payung :)
smbil tunggu makanan smpai layan mata tgk cite upin ipin
yela sumenyer upin ipin...


gambar : google
hari tu nmpak kedai upin ipin dekat ICT Shah Alam
wah mmg meriah tpi x masuk
sbb waktu kenyang sgt2..so tgk dri jauh je la hehhehe..
tpi org kta insyalalh ade rezeki jgak kn
akhirnya alhmdulilah dh dpt..
bertambah syukur maklong blanja plak kn..

ha gambar setepek muka tudung ijau sebesar talam
kah2....
so ape lagi jom serbu..budak2 mmg suka
mcm budak baju pink si debab andree.

#ok babai#




Saturday, January 26, 2013

JoM TeMpAh CoKLaT..

.:: assalamualaikum ::.

Photo
sedapnyer~~~


ha..mari2 dekat...ha ni cik dila nk hebah2 kn pasal homemade coklat yg sgt2 comel2..
skali tgk jatuh cinta sbb comel sgt...
jgn risau semestinya halal yer...
sbb menggunakan bahan2 yg halal...

so klo setengah org tu pening2 kepala nk pikir nk bgi hadiah utk bufday ke, wedding ke, atau ape2 pon
ha jgn risau dan pening2 lagi yer..
sbb coklat ni mmg sesuai dijadikan hadiah atau buah tangan utk event2 tertentu
sbb ia dibungkus dalam kotak yg comel dgn design yg menarik
so.... anda jugak boleh miliki coklat2 ni mngikut citarasa anda seperti :

Pilihan Coklat
milk choc, dark choc, white choc and mix

Jenis Coklat
cokolat ore, lolichoc, cokolat (kipas, daun, bunga, kerang, bulat, rose, dll)

Filling/Inti
Hazelnt, badam, kismis, oreo, nestum, kosong (coklat shaja)

Cavities/Pieces (Box)
2, 3, 4, 6,9,12,25,35,........


cantek kn..
ha blh di jadikan jambangan bunga utk insan2 tersyg, konvo, pertunangan dan sebagainya


ha dibungkus dlm bekas yg comel
adik sekolah pon blh jadikan hadiah untuk kawan2 tersayang


lolipop choc...
sesuai utk dijadikan door gift waktu party bufday
mmg disukai kanak2, percaya la...


utk bufday..sgt comel
blh tulis2 lagi...
ni cth utk 35 pieces...

so macam mane nk dapatkan homemade chocolate ni..ha senang jer.. 
blh hubungi :
019-3280520 (puan shasha)
atau emelkan pada
sha_babygirlzz84@yahoo.com
atau ke facebook puan shasha

harga???
blh dirunding...
lagi bnyak lagi murah

so apa lagi....jom dptkan coklat yg sedap dan comel nie....



Friday, January 25, 2013

♥ 3 TaHuN ♥

.:: assalamualaikum ::.

hai...alhmdulilah masih diberi kesihatan yg baik walaupun selsema ckit...xpe nati baek la tu..huhu.. terlebih dahulu salam jumaat buat semua :) alhmdulilah jgak sbb skrang dh mencecah 3 tahun dh, ape yg tiga tahun, anak ke..?? oh tidak!!! relay sya ler..oohh sya, ha a perkataan sya menunjukkan jiwa sya yg tenang dan sopan santun gitu..wink~ wink~~


print screen dripada sebelah je pun.. 
♥ alhmdulilah genap 3 tahun 


semoga kami berbahagia, amin~
pak alip awak mickey, saya minnie..
mesti pak alip hentaak2 kaki marah sebab sama kn beliau dgn tikus yg comel nie
comel ape mickey n minnie mouse.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



ok tara persembahkan
gambar zaman dulu kala..
masa perhubungan bru setongkol jagung yg enak di buat tomyam..kih2

abaikan muka selekeh si tudung pink tu...
lihat ketulusan si baju hitam tersenyum...
kelakar zaman budak2 MSK..

# ok babai #




Thursday, January 24, 2013

SaLam MauLiduR RaSuL

.:: assalamualaikum ::.

alhmdulilah masih diberi kesempatan untuk bernafas..walaupon hingus ditarik2 sreeehh....sreeehh.... sya selsema pada masa ini huhuhu, dugaan :), namun begitu bersempena 24 Januaru 2013 bersamaan 12 Rabiuawal 1434 merupakan hari keputeraan nabi junjungan kita semua Nabi Muhammad s.a.w...


~Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah~
sumber gambar : google


Jadi saya mengambil kesempatan ini utk mengucapkan salam maulidur rasul kepada seluruh umat islam di dunia. Rasul adalah pemimpin umat islam yang tiada tolak tandingnya. oleh marilah kita bersama berpegang kepada Sunnah dan ajarannya..

~Salam Maulidur Rasul~

Monday, January 21, 2013

BaHaNa TiDuR SeLePas AsaR

.:: assalamualaikum ::.

wah!! baru diberi kesempatan ke atas diri yg malas ni utk ak taip entry di blog ini..yelah asyik malas je ak pon x taw mungkin ak terlebih mkan vitamin malas kot...hahhaha malas yg sntiasa ada dlm idop ak, time makan je rajen pastu badan naek mula la bebel pastu diet secara paksa, berjongging sekadar hangat2 tahi ayam unta gajah sume ade la pastu makan secara dasyat mengalahkan incredible hulk..cup!!! incredible hulk mkn nasi ke..??? kah2 tgk ak dh melalut kelaut ke parit ke sungai dh..adooii~~~ sabar cik dila, sabar... 

disebabkan mlm ni ak ase rajen la plak nk update blog ok dngar la segala bebalan dan repekan ku...xmau dngar sudah, ak x kn pulangkan duet korang ye la korang ade bayar ke masuk blog ak, dok kn hahaahha..hahahha ri tu ak ade terbaca satu pos kat mukabuku la pasal nie tido petang ha status dye lebih2 kurang cm gini la...

balek sekolah ----> penat tido -----> sedar jam pukul 7 ----> kelam kabut bngun mandi nk g sekolah ----> tetiba mak tengur, ko nk g mne magrib2 ni ----> muka cuak ----> lari masuk bilik....

ha sape pnah kena situasi ala2 cm gini, angkat tgn kaih, hahhah jgn malu2 be yourself hahah sbb ak pon penah jadi..yelah as a student mesti la balek sekolah penat galas buku tels bagai yg berat, tmbah2 time balek lewat sbb ade kelas tmbahan kan..so balek pon dh penat hampir seharian kat sekolah pastu balek tgk katil dgn tilam pon macam port baek punyer itu mnghilangkn penat dan lelah kn so mnyebabkan anda semua akan TERTIDO..ye di ulang TER...ye utk menunjukkan ketidak sengajaan utk tertido..padahal mmg nk tido kn..

ha pengalaman ak masa form 3, perhh kelas selalao balek petang disebabkan kelas tmbahan kt sekolah, bgi ak yg duduk jauh dan sekolah ak bkn la kategori sekolah yg ade asram kn so utk ak balek ke rumah dan dtg semula ke sekolah itu tidak akan dilakukan lah, so pukul 2 waktu balek..sejam yg ade sbb pukul 3 kelas tmbahan start so digunakan sebaik mungkin utk pegi makn, solat dan gosip2 dn sebagainyer..pastu dgn cuaca yg panas mnyebabkan kemengantukan mnguasai diri di tahan sebaik mungkin di dalam kelas agar tidak didenda oleh cikgu yg garang pda waktu 2..lepas kelas tamat kira2 kul 4.30 petang makin rutin ak menunggu bas yg membuatkan ati ak bengkek je.. lewat smpai sejam pon penah ak x taw la abam 2 sesat ek ape smpai ambek masa sejam dtg,, so smpai umah pon dh lewat...

sampai je umah buka tudung je, bju dan kain masih uniform skolah terus laju je g ke meja makan dan makan dgn penuh berselera nyer kn..lepas tu ha mula la knyang mengalahkan kingkong di utan,,, smbil ambil tuala cdng nk mandi tetiba ase ala rehat la jap kt katil mnyebabkan aku tertido dgn girang dan tiba-tiba........... ak bngun nk tgk jam di dinding nampak pukul 7, ha ape lagi berlari mcam dikejar seladang redbull ke buluk air untuk mndi,,,siap nanges dn mula salahkan mak nape x kejutkan tidur dh lewat ke sekolah...smpai x bagi peluang mak ckap sbb esakan ak mcm badak di tinggalkan laki badak...(wah sungguh bnyak unsur2 haiwan dlm entry ni) hahahha siap pakai bju sekolah baru, mak ak pon dtg la jenguk kt bilik ckap nk ke mane..ak dgn muka bengis wat dek je la marah ni mak x kejut bngun g sekolah..terus mak cakap magrib nk sekolah ade ape, cikgu wat bacaan yasin ke..mula la sentap2 kn baru tersedar rupanyer pukul 7 mlm bukan 7 pagi..mula la malu dan bersalah siap salahkan mak bgun lewat..

ha nmpak ptoo la mak ak selalo bising jgn tido lepas asar, ha ini la padahnyer x dngar ckap org tua,,, ha ambek,, x pasal jadi bahan bualan seminggu kat umah, sadis je kn mcm mngsa teraniaya ak ni..ha lgipon ustaz ak pon pnah ckap jgn tido petang lepas asar nati otak jdi lembap pastu boleh jadi gila...ha gila mula la takot tpi lima minit je tpi buat jgak kn...ha so ak skang mmg cuba jgak la than dri tidur lepas asar..klo ikot pndngan ak pon klo ak tido lepas asar, bdan ak jadi lemah, jadi malas pastu bila malam mnjelma ak x leh tido yelah dh sakan tido ptg tdi kn...so moral of the story : jgn tidur lepas asar nati badan jadi malas otak pon lembap kn... bahaya tu kn...jgn jadi cm ak smngat nk ke sekolah gara2 tido petang kn..hahahhahah..

# ok babai #


..ni gmbar bngun awal pagi kena ke sekolah...