Monday, December 6, 2010

HulurkaN taNgan, MeriAhkaN sUasaNa


pejam celik, pejam celik dh cuti..
exam pon dgn jayanye telah ditamatkan pada 4 disember 2010
kejap je, ok skang bkn nk cite pasal cuti
tpi nk cite pasal pnglibatan sya dlam menjayakan kenduri khta
m Al-quran dgn berkhatan anakanda maksu pda 5 disember 2010..
majlis tu alhmdullilah berjalan dgn lancar dan m
eriah

ok bertolak ke umah maksu kul 10.55 pagi dan tiba di Klang kul 2.30 ptg dgn menaiki komuter
smpai je kat umah maksu, sume nye sibuk prepare tuk kenduri tu
first keje yg ak kna wat
agak mencabr yer..
(nampak x)
ak kna gubah bunga bkn bunga plastik tpi bunga idop
bgi yg ade tgn kreatif senang la
ak ni tgn keras mne redah la wat
wat smpai 5 jambngan plak tu
hehe finally jadi gak.
..

tpi mlm tu best sbb dpt naek plamin tu utk teman a
nk maksu baca Al-quran....
wah bngga la org ramai ambik gmbar
hahahaha~~
pastu trus kuar tlng2 ape yg ptot kt luar tu..smbil tngk
ap gambar ngan adik yg sporting giler..cikgu 2 zaman ak mengajar ri tu..mcm2 la
tmbh2 kmera kat tgn maka ak snap je gmbr sape2
tpi ni sikit je..nk tgk ag bnyk tgk kt faceboo
k sya yer..

...this is aiman..




ni adik bdak yg kna sunat tu
malu2 ckit dy ni tpi dy ensem..



bersama adik2 yg best aida(my counsin), aina, azieka, adi, meerol n azam..
oppss yg tgh tu bkn adik ag eh tpi maksu yg giler sporting
~hehe~

with kak kasma yg friendly



ape2 pon mmg best, cuti2 cmni dpt jalan umah adik bradik
mmg la best kn..
so jgn jelez melez yer...

Saturday, December 4, 2010

...CoRnETto LoVe LaGii....

ari ni tepat jam 3.30 petang bertempat di SITC..ak berjaya menamtkan
paper terakhir utk exam kali ni dan seterusnya menamatkan zaman sem 3 kat cni
ase lega sesgt...hehehe

so lpas exam tu ape ag menghabiskan masa di pasar malam la bersama si dia
hehehehe
kitorg keje jaln je kn..hehehe
sbb dy kata nk bgi saya kurus....

hahahaha
lpas beli barang awk..
awk ajak saya makn CORNETTO LOVE kn
awk pilih CORNETTO ROYALE BLACKFOREST FLIRT
saya plak pilih CORNETTO ROYALE CHOCOLUV
tpi paling saya x leh lupe awak suh saya simpan pmbalut aiskrim tu kn..
(sje kan nk kena kn saya)

Tpi x pe.. walaupun x simpan pembalut tu tpi saya simpan pnutup kertas aiskrim 2
t saya framekn ye dn simpan kn (sweet)
hahahahaha...
ape2 pon sya hepy kuar ngan awak walaupon awk suka sakat sgt
dgn katak la, anjing la, ank sape ntah kat jalan 2
tpi sya xkesah jnji awak hepy..sya pon hepy...
esok saya nk balik..awak jga diri baik2 yer...
hehehe....
ingt CORNETTO LOVE, ingat SAYA ye...

Tag!!!

firstly, thanks kp cik nisa yg comel sbb tag kn kp shye..
huhuhuhu~
oleh itu, shaye akan jwab dgn sejujur dn seiklas ati shaye yg pnuh dgn kata2.
(wah!!! puitis gitu)

1) Apakah benda yang paling penting dalam hidup korang
Jawapan dyladila: sya rasa sume bnda yg saya ade adalah pnting..kn..kn
(nampak x)

2) Beli terakhir yg korang beli guna duit korang
ape yerk..jap nk pikir..sbbkan sya baru balik dri pasar malam, so mkanan la..
sbb sya suke makan..termasuk la awak kn (jgn x ngaku plak)...

3) Dimanakah korang akan lansungkan perkahwinan korang dan apakah temanya?
sya nk langsung kn perkahwinan saya di rumah sya dan rumah dye (suami saya)
wah skema nk mampos jawapan
temanya: x pikir lagi..hahahaha~

4) Adakah korang sedang bercinta sekarang?
pergi ke perigi bawa jala.
ehem2..sudah tntu la..

5) Berapa lamakah korang akan mencintai kekasih korang?
hehe slagi saya sayangkn dye dan
dia syangkan saya
( seumur hidup)

6) dimanakah korang akan berjumpa kekasih korang?
sudah tentu la di bumi..
sya dan dye orang bumi
btol x syg???

7) Novel/buku/majalah terakhir dibeli??
saya x suke beli novel...
last beli buku..buku memo pad
sbb nk tulis nota utk dibaca soalan yg masuk exam..
(malas tahap gaban kan)

8) Apakah nama penuh korang??
urmm.. nama pilihan ayahanda dan bonda ialah Syuhaidah Adilah

9) Antara mak dan ayah yang mana korang lebih mesra?
mesti la bonda dan ayahanda..sya kan ank mereka
(nampak x)

10) Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dlaam hidup korang?
semua orng saya nk jumpe..sya kn mesra alam a.k.a friendly...

11) Adakah korang basuh baju korang sendiri..
of cozz la..i kan rajen orangnye
(gewdik je lebih)

12) Dimanakah tempat yang betul2 korang nk pergi?
bnyak tempat nk g...

13) Pilih satu, peluk atau cium??
flying kiss x de ke??

14) Beritahu tiga benda tentang orang yang beri tag?
3C :: cantik, cute, comel...

15) lima benda yang disayangi dalam hidup anda?
lebih dari 5 barang saya sayang..sbb itu barang saya so mmg saya sayang la

16) Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
lagu yang best..masuk dgn jiwa dodol kental saya dn lagu yg dye suke saya suke

17) Bila tarikh lahir dan dimana kamu sambut tahun lepas
tarikh lahir :: 16 disember 1989
(x tua lagi)
sambut kat my home sweet home la..

18) 5 rakan yg korang nak tag.
saya nk tag kat sume follower saya..
baru la adil kn..x kan 5 je kn
(nampak x )





Friday, December 3, 2010

~THeRe's GoTtA Be mOre tO Life~

I've got it all, but I feel so deprived
I go up, I come down and I'm emptier inside
Tell me what is this thing that I feel like I'm missing
And why can't I let it go

There's gotta be more to life...
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm...
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more
Than wanting more
More to Life (There's Gotta Be)

I've got the time and I'm wasting it slowly
Here in this moment I'm half way out the door
Onto the next thing, I'm searching for something that's missing

i'm wanting more
I'm always waiting on something other than this
Why am I feelin' like there's something I missed.....
p/s: enjoy it, i like dis song so much

video

Thursday, December 2, 2010

..EdiSi KhaS..

For all i want to be close to u
give myself to show that I LOVE U
just to prove to you my heart is true
loving u no matter what comes through


p/s: I LOVe my family, my frenz, my syg, my cat, n all of u


Tuesday, November 30, 2010

CoRnETto LoVe

....ohh mungkin ini kah yg dinamakan cinta
hati gembira rasa bile kau kata CINTA..
hahaha
(firstly ni lagu akim AF yg duta aiskrim cornetto love tu)
jgn kata ak ciplak erk lagu bliau..
ak pinjam sementara waktu
t shaye pulangkan balik kat awak ye akim..wink~wink~

sebenarnye aku leh suke lagu ni sbb lirik dy best seyh
dn yg paling penting
sbb aku suke mkn aiskrim CORNETTO LOVE tu
so bila mkan maka dgn otometik wah ingt trus lagu tu
mcm ade radio je yg blh diputar2 plak
gewdik sungguh
hahahaha

dulu aku pnah berangan2 la konon..
(berangan je ye, ditekan sekali lagi BERANGAN sahaja)
mane2 guys yg bgi ak aiskrim CORNETTO ni kat ak
ak akan kata sesuatu yg berbunyi begini
"wah bestnye..ase sweet jer.."
siap nk simpan pembalut aiskrim tu
smpai kawan ak gelak bila taw pasal bnda ni
(tpi ak kira okey la dri kau (kwn ak) kn yg nk 25 kuntum bunga ros merah)
hahaha tpi tu cite waktu zaman mude remaja,duk beringus agi..
skang ni mude dewasa x pikir dh bnda cm tu
(tpi klo de org bgi ak ambik jer)
rase nk mkn ak beli jer...
itu lagi senang...
(tambah2 bile ade je seseorg yg slalo teman sye mkn aiskrim, itu lagi sweet)

tpi bila tgk iklan CORNETTO LOVE 2
trus ase teringin nk mkn...
mcm x ingt dunia nk mkn aiskrim tu
wah giler gitu..
klo korang x cye ha t g kedai beli yer...
pastu mkn dn nilai lah sendiri
tepuk dada tnye selera
(wah berfalsampah di pagi ari)
*kepada sesiapa yg x kenal tu , ni la bntuk aiskrim tu
(wah baek pnyer siap promote ag)

Monday, November 29, 2010

H.A.N.T.U

wah dahsyat giler entry kali ni pasal hantu...
SERAM!!!
JGN BIARKAN IDOP KOME DI SELUBUNGI MISTERI
ceeewwwaaahhh
ramai org kata hantu tu wujud...tpi ade yg kata x wujud...
tpi bgi ak pendapt masing2 la yer...
klo nk kata ade ke ape ke
(ade ak kesah ke...ha nmpak x)
tpi kn ak slaloo sgt dengar pasal cite hantu2 ni..
sbnarnye ak ni penakut sikit..klo tgk cite hantu ak yg menjerit lebihnyer dri plakon dlm cite 2..hahahahaha~~
sbb tu x brani nk tgk cite hantu sorng2..seram dy 10 kali gnda sbb bnyk unsur2 suspen kott
so kesimpulannya..jgn la tgk t ak susah nk tidow zzZZZzzz

tapi kan...
bile sebut pasal hantu ni ak teringat cite kawan ak...
citenyer bermula begini....
~~alkisah maka tersebut la kisah..taiyibbb~~
kawan ak nama nye sabrina kitorg pnggil ina je
(bukan SABRINA DE TEENAGER TU YER, itu katun pnyer cite la)
kakak dy keje kilang, balik dlm kul 12 tgh malam..
suatu hari tu ayah dy yg septotnye ambik kakak si ina ni dtg ambik lambat
kakak dy pnye la resah gelisah sbb kawan-kawan dy y keje kilang tu sume dh balik
yg tinggal ABG SEKURITI jer..
jdi kakak dy pon ambik keputusan nk jalan kaki balik ke umah
kot la terserempak dgn ayah dy kat tgh jalan
kakak dy ni pon jalan dan jalan dan terus berjalan
walaupun takot jgak la mklum la tiada kawasan p'umahan kat situ
yg ada tiang2 lampu jer
lgipun umah dy
mak ooiii jauh berbatu-batu x terkira dgn pita pengukur baju tu..
TIBA-TIBA!!!!

hahaha dy dengar ade bunyi moto kat blakang dye..
wah baik punyer bunyi motor...125
perasaan kakak si ina ni lega la sbb ada moto kat blakang
prasaan takot ni ilang la 5%
TIBA-TIBA
(brape bnyak tba2 daa)

okey sambung crita..
moto tu berenti sebelah kakak ina ni..
pastu tanpa diduga pemandu eh silap abg ensem yang bawa motor tu trus melaungkan azan
kakak ina ni ape lagi dgn muke 1000 + 10 - o x 100 (tanda bahagi xjumpe) tnda tanya
menoleh ke arah abg ensem tu dan trus jalan
Abg ensem tu trus ikot kakak si ina dan melaungkan azan skali lagi
kakak ina ni trus ckap "awk ni kenapa?"

abg ensem tu trus berenti azan..
dn trus menoleh ke arah kakak ina dgn sepantas kelajuan kilat
dan ckap "awak bukan HANTU..???"
muka abg ensem punyer la pucat lesi
rupe2..nyer abg ensem tu ingat kakak ina ni hantu sbb tu azan..
abg ensem ni pon mintak maaf kat kakak si ina dan trus menghantar kan kakak ini ni ke umah..

ade ke ptot muke sesuci kakak ina tu dy kata muke hantu...
ABG ENSEM x baik la...
hahaha ape pown..skang ABG ENSEM tu jadi abg ipar si ina...
CINTA HANTU la nmanye kn...
hahahhaha~
ok2 pe pown diharap jgn la sesape jdi gini eh..
KESIAN KOt

k la tgn ni ase lenguh nak menaip...
k semoga gumbira dan terhibur dgn cite HANTU ni
* jgn biarkan idop anda diselibungi misteri


Friday, November 26, 2010

Kau Yang SenGet

!!!SENGET!!!
senget blh didefinisikan sbgai xlurus a.k.a SENGAL
hahaha ambik kau SenGal dowh....
kna sebijik...
ok sape yg senget skang...??
KAU..KAU..ke jiran sebelah umah...
x sebnarnye ak yg senget..
(ngaku pon, sengal)
padan muke study last minute...
sape suh...
(nampak x)
skang dh senget..nk exam ag berapa jam tpi duk ingt2 lupe
bgus amalkan slalo klo nk lingkupkan ag ko pnye result dila...
skang dh senget so nk wat pe
jgn gewdik2 nk wat BODOH
do something okey...
(motivate diri la konon)
pe2 dila syg gudluck 4 your paper sok
LNS 2013 MAsyarakat Malaysia
klo x ingt goreng je jnji jgn hangus...
to MY SYG:: gudluck k, pasal mysis tu x pe kite settlekn lpas exam sok eh
Shaye jnji sya tolong awak k..
jgn risau, INSYALLAH ok..

Monday, November 22, 2010

GatAL

~aii sumer~
lma dh x menupdate blog nie..
yela balik kg so masa bile nk on9 kn
sedar2 x sedar mak ooii lma gak cuti2 cinta kat kg
best btol kat kg..
relax jer haha
nmpak x
tpi ha 23 ni start la exam..
(tpi kamoo tu dila study pon idak ag keje ngadap tb jer)
hahaha...mlas seyh nk study
ni la bdak yg x da kesedaran ag..
tpi yg pnting esok nk g Pusat Kesihatan sbb kulit ak dh makin truk
ni la akibat nyer DEGIL TAHAP GABAN
dh x leh mkn SEAFOOD, gatal nk mkn sgt..
tgk kulit kamoo dh GATAL
padan muka...
gewdik x bertempat...
rasa kn sbb tu KULIT KAMOO dh mcam KATAK PURU


hehehe katak pon shumel lagi kn..kn..
mcm x cye je leh upload gmbr katak plak..
sedngkn ak mne suke katak
(ha!!nmpak tak)
k ape2 pon gudluck tuk teman seperjuangan dlm mengharungi exam esok
especially my syg..hehe gudluck yer..wat yg terbaek seyh~
k gudluck sume dan syg sume
MMMUUUAAAHHH



Thursday, November 11, 2010

aDd CouRsE LaGiii....

aii pagi alhmdullilah cukup tido berbnding semlm...
walupon mysis tetap dengan perangainye...
namun ak dpt tido dgn nyenyaknye...bukan tidow ayam2..mahupun tido2 kerbau, tidow2 rabbit ataupun whatever....
BAHAGINYER
tdi ayah dh col tnye bile nk balik..
tgk gara2 kamo mysis sya balik kg lmbat...
urmmm ntah bile sume ni berakhir...
MYSIS, jgn tnye saya knape awk yg salah sebut
sbb awk telah mnyusahkan idop sya..
kak sya pown x wat gini...adoii bile semua ini akn berakhir dgn jayanyer
wah2..owhhhh TIDAK!!!!!!!
tulun2...saya dh fade up tunggu cmni umpama tunggu kucen bertanduk
baik tunggu kambing bertanduk ag bagus

Wednesday, November 10, 2010

uuiittss dahsyat aihh...berjaga sampai pagi tpi 1 subjek pown x dpt..
kecewa yg teramat sangat..kenapa ini sume terjadi....owhh TIDAK!!!
x lena tidow aihh cmnie...mata pown dh rupe cm PANDA.....
kot PANDA pown comey ag
tpi bile ingat " BILA RINDU, CINTA MU YANG SUCI ABADI...
KU PEJAM MATA MENGENAGMU..KAU DI SISIKU"..hahaha ALIF..ALIF..
rindu kamooo......hehehe....
Owhhh MYSIS cpt la... jgn wat hal gini, kesabaran dh teruji ni krana menunggu.....
harap2 blh..amin~~~

Tuesday, November 9, 2010

aDd CouRsE

wah malam ni akan bertempur utk add course, harap mysis jgn down ye..
susah t keje sya nk add yerk..
utk teman2, hahaha slamat bertempur huhuhuhu~~
cHaiYok2...

shhhhh..
first post saya
meet me..
...Syuhaidah Adilah Merzuki...
21 just a number
lenggongrian
upsian
just be my self
my boy is alif
i love him so much...haha