Monday, January 21, 2013

BaHaNa TiDuR SeLePas AsaR

.:: assalamualaikum ::.

wah!! baru diberi kesempatan ke atas diri yg malas ni utk ak taip entry di blog ini..yelah asyik malas je ak pon x taw mungkin ak terlebih mkan vitamin malas kot...hahhaha malas yg sntiasa ada dlm idop ak, time makan je rajen pastu badan naek mula la bebel pastu diet secara paksa, berjongging sekadar hangat2 tahi ayam unta gajah sume ade la pastu makan secara dasyat mengalahkan incredible hulk..cup!!! incredible hulk mkn nasi ke..??? kah2 tgk ak dh melalut kelaut ke parit ke sungai dh..adooii~~~ sabar cik dila, sabar... 

disebabkan mlm ni ak ase rajen la plak nk update blog ok dngar la segala bebalan dan repekan ku...xmau dngar sudah, ak x kn pulangkan duet korang ye la korang ade bayar ke masuk blog ak, dok kn hahaahha..hahahha ri tu ak ade terbaca satu pos kat mukabuku la pasal nie tido petang ha status dye lebih2 kurang cm gini la...

balek sekolah ----> penat tido -----> sedar jam pukul 7 ----> kelam kabut bngun mandi nk g sekolah ----> tetiba mak tengur, ko nk g mne magrib2 ni ----> muka cuak ----> lari masuk bilik....

ha sape pnah kena situasi ala2 cm gini, angkat tgn kaih, hahhah jgn malu2 be yourself hahah sbb ak pon penah jadi..yelah as a student mesti la balek sekolah penat galas buku tels bagai yg berat, tmbah2 time balek lewat sbb ade kelas tmbahan kan..so balek pon dh penat hampir seharian kat sekolah pastu balek tgk katil dgn tilam pon macam port baek punyer itu mnghilangkn penat dan lelah kn so mnyebabkan anda semua akan TERTIDO..ye di ulang TER...ye utk menunjukkan ketidak sengajaan utk tertido..padahal mmg nk tido kn..

ha pengalaman ak masa form 3, perhh kelas selalao balek petang disebabkan kelas tmbahan kt sekolah, bgi ak yg duduk jauh dan sekolah ak bkn la kategori sekolah yg ade asram kn so utk ak balek ke rumah dan dtg semula ke sekolah itu tidak akan dilakukan lah, so pukul 2 waktu balek..sejam yg ade sbb pukul 3 kelas tmbahan start so digunakan sebaik mungkin utk pegi makn, solat dan gosip2 dn sebagainyer..pastu dgn cuaca yg panas mnyebabkan kemengantukan mnguasai diri di tahan sebaik mungkin di dalam kelas agar tidak didenda oleh cikgu yg garang pda waktu 2..lepas kelas tamat kira2 kul 4.30 petang makin rutin ak menunggu bas yg membuatkan ati ak bengkek je.. lewat smpai sejam pon penah ak x taw la abam 2 sesat ek ape smpai ambek masa sejam dtg,, so smpai umah pon dh lewat...

sampai je umah buka tudung je, bju dan kain masih uniform skolah terus laju je g ke meja makan dan makan dgn penuh berselera nyer kn..lepas tu ha mula la knyang mengalahkan kingkong di utan,,, smbil ambil tuala cdng nk mandi tetiba ase ala rehat la jap kt katil mnyebabkan aku tertido dgn girang dan tiba-tiba........... ak bngun nk tgk jam di dinding nampak pukul 7, ha ape lagi berlari mcam dikejar seladang redbull ke buluk air untuk mndi,,,siap nanges dn mula salahkan mak nape x kejutkan tidur dh lewat ke sekolah...smpai x bagi peluang mak ckap sbb esakan ak mcm badak di tinggalkan laki badak...(wah sungguh bnyak unsur2 haiwan dlm entry ni) hahahha siap pakai bju sekolah baru, mak ak pon dtg la jenguk kt bilik ckap nk ke mane..ak dgn muka bengis wat dek je la marah ni mak x kejut bngun g sekolah..terus mak cakap magrib nk sekolah ade ape, cikgu wat bacaan yasin ke..mula la sentap2 kn baru tersedar rupanyer pukul 7 mlm bukan 7 pagi..mula la malu dan bersalah siap salahkan mak bgun lewat..

ha nmpak ptoo la mak ak selalo bising jgn tido lepas asar, ha ini la padahnyer x dngar ckap org tua,,, ha ambek,, x pasal jadi bahan bualan seminggu kat umah, sadis je kn mcm mngsa teraniaya ak ni..ha lgipon ustaz ak pon pnah ckap jgn tido petang lepas asar nati otak jdi lembap pastu boleh jadi gila...ha gila mula la takot tpi lima minit je tpi buat jgak kn...ha so ak skang mmg cuba jgak la than dri tidur lepas asar..klo ikot pndngan ak pon klo ak tido lepas asar, bdan ak jadi lemah, jadi malas pastu bila malam mnjelma ak x leh tido yelah dh sakan tido ptg tdi kn...so moral of the story : jgn tidur lepas asar nati badan jadi malas otak pon lembap kn... bahaya tu kn...jgn jadi cm ak smngat nk ke sekolah gara2 tido petang kn..hahahhahah..

# ok babai #


..ni gmbar bngun awal pagi kena ke sekolah...

2 comments:

  1. haha...gmbr g skolah thn ble ni..hihi

    ReplyDelete
  2. gmbar sekolah time kurus ni, nmpak x ambe kuruih hahahha

    ReplyDelete