Monday, September 3, 2012

KeLuaR BeRJimBa-JimBa

.:: assalamualaikum ::.

berjalan-jalan itu sgt menyeronokkan, yela bgi org yg jenis mcm ak ni mmg suka la berjalan-jalan membeli belah, walaupon pada masa tu setakat window shopping je kn..tpi ase puas..hahaha walaupon masa tu ase tak larat tpi bila sebut je shopping wah kemain lagi ak berjalan mengalahkan orang yg sihat..mmg mcm tu kehkeh...pantang ade duet yg ramai dalam dompet, org ajak kemain pon sume nk g, lepas tu hujung bulan mula la berlakon wat muka simpati dekat ayah mintak duet..*keji tetttt*

hari sabtu lepas, anak-anak murid kesayangan ajak la cikgu dye yg suke berjalan ni g Kuala Kangsar..saja berjalan-jalan hehhehe.. memandang teman sepraktikal Mashitah dan Aznieda xpernah la berkesempatan berjalan-jalan dekat Kuala Kangsar ni..so ak pon ape lagi ha sukarela nak jadi pemandu pelancong di tambah pergi dengan anak-anak murid kn..memandang misi kali ni nk perkenalkan la makanan yg popular dekat Kuala Kangsar ni mcm laksa kuala yg mables sedap tu maka ak dengan yakin nyer telah mngenepikan tokwan putih (KFC) demi memberi laluan kepada laksa kuala dan cendol..wah semangat gittew..

pukul 8.30 pagi kami memulakan perjalanan yg jauh, naek kebas jugak la punggung ni, first sampai tu makan la bebola-bebola yg jual tepi jalan tu utk alas perot baru la semangat nk jalan kn.. lepas tu baru sambung shopping benda-benda yg diperlukan...siap bawak anak murid lagi g kedai buku, nmpak tak kami ni memntingkan ilmu jgak walaupon tgh jalan2 hehehe...misi diteruskan ke kedai yg jual labu sayong. Kuala Kangsar ni of coz la popular dengan labu sayong.. ade mcm2 versi dari bentuk yg kecik sampai la ke besar ade dua jenis warna iaitu hitam dan warna asli labu tu warna coklat merah bata.. ok jalan pnyer jalan terus ke  Lembah..utk menjamu selera sambil2 tu singgah dulu taman permainan utk tangkap gambar hehhe..ok2 biar gmabr yng menceritakan kan segala, kerana setiap gambar ade cerita...



Selamat Datang Ke Kuala Kangsar Bandar Diraja
1, 2, 3 Senyumm~~

ha moh kite singgah!!
(baca: jom kita singgah)


bersama mereka yg menceriakan...
cepet dan ieka


kami berenam..
smoga ukhwah yg terbina akan terus terbina


bab berlakon bila tangkap gmbar mmg suka
bersama anak murid kesyangan nad


masa utk makan!!!!
ABC, woaww sedap...


nasi ayam yg lazat...
kalo berkunjung ke Lembah try la
berbaloi2 RM4


Pasembor yg super mables ..
sedap hingga x pandang orang kiri dan kanan :)


Doraemin + Hello Kitty
sgt budak2 tpi layan~~

kenangan bersama akan terus terlipat dalam ingatan
smoga dapat keluar bersama lagi
kita g tempat lain plak yer :)


2 comments:

  1. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete